~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..................................................................... ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».
Μίλαν Κούντερα (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ

ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ
................................................................με καθημερινή ενημέρωση από τις Παροικίες των Αρκάδων

Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Επτακόσιοι (700) άνθρωποι στην Τρίπολη παρακολούθησαν την ομιλία του Αρτέμη Σώρρα

Επτακόσιοι (700) άνθρωποι στην Τρίπολη παρακολούθησαν την ομιλία του Αρτέμη Σώρρα. Χιλιάδες άλλοι πιστεύουν ότι διαθέτει 600 δισεκατομμύρια (σε cash), προερχόμενα από τεχνολογίες των αρχαίων ελλήνων που πούλησε στη ΝΑΣΑ και από μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής με αξία 670 δισ. ευρώ η μια. Το στόρι στηρίζεται σε δωρεά 4 μετοχών που βρήκε στο μπαούλο της γιαγιάς του, υπέρ του ελληνικού δημοσίου στη ΔΟΥ Πατρών, με τη συνολική αξία που δικαιούται να λαμβάνει το ελληνικό κράτος να ανέρχεται στα 2,7 τρισ. Ευρώ…
Είδα εχθές στον τοίχο του συναδέλφου Petros Pantazis απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με την οποία ο Σώρρας αθωώθηκε , με το σκεπτικό ότι "ο κατηγορούμενος τυγχάνει διαχειριστής χρηματικού ποσού 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων" και "από κανένα αποδεικτικό στοιχείο δεν προέκυψε η αναλήθεια των ισχυρισμών του".
Σημειωτέων ότι σε απάντηση ερωτήματος της ΤτΕ προς τις εποπτικές αρχές των ΗΠΑ για το την εγκυρότητα των τίτλων που το εν λόγω πρόσωπο επικαλείται, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών με την από 5 Απριλίου του 2013 απάντησή του αναφέρει ότι, «τα έγγραφα δεν αποτελούν έγκυρα διαπραγματεύσιμα χρηματοοικονομικά μέσα. Τα εν λόγω έγγραφα αποτελούν προϊόν απάτης και χρησιμοποιούν παρανόμως ονόματα αξιωματούχων του υπουργείου Οικονομικών. Το υπουργείο συνιστά στους παραλήπτες να μην απαντούν σε τέτοιου είδους αλληλογραφία». Τέλος, ο γενικός επιθεωρητής των ΗΠΑ συνέστησε στην Τράπεζα της Ελλάδος: «αν θέλετε να αναφέρετε το θέμα σε τοπικό επίπεδο, συνιστούμε να επικοινωνήσετε με τις διωκτικές αρχές της χώρας σας».
Λίγο πριν το ιστορικό δημοψήφισμα των νεοκομουνιστών της Σχολής του Σικάγο, όταν όλοι φοβηθήκαμε πως ο … αντισυστημικός ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί τη χώρα σε μετωπική με τους δανειστές, και τους έλληνες, μοιραία, σε έξοδο από το Ευρώ, έγραψα : «Η ερώτηση είναι μία και είναι απλή: Πιστεύεις ότι θα ερχόταν ποτέ στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ αν το οικοδόμημα του Ευρώ κινδύνευε από τον ΣΥΡΙΖΑ;
 Η απάντηση είναι επίσης απλή: οι σαμαροβενιζέλοι θα παρέμεναν στην εξουσία, κι αν ακόμα χρειάζονταν να κατεβούν στους δρόμους τα τανκς. Αν το Ευρώ κινδύνευε από το ΣΥΡΙΖΑ, η ηγεσία του όχι στην κυβέρνηση δεν θα ήταν αλλά και στη φυλακή θα μπορούσε ακόμα να βρεθεί. Μην αγχώνεσαι λοιπόν. Θα φοβηθούμε λίγο, αλλά στο τέλος όλα "καλά"».
Θα θέσω πάλι το ίδιο ερώτημα • τη φορά αυτή για τον γραφικό «αντισυστημικό» μεγαλομέτοχο της Τράπεζας της Ανατολής. «Η ερώτηση είναι μία και είναι απλή: Πιστεύεις ότι η συντεταγμένη πολιτεία θα ανεχόταν ολίσθηση της δημόσιας συζήτησης σε προκλητικά ψεύδη περί ύπαρξης 600 δισεκατομμυρίων από μυστικές τεχνολογίες των αρχαίων ελλήνων και από τέσσερις (4) μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής, αν ο Σώρρας ήταν πράγματι εχθρός του συστήματος?»
Ο Σωρρας προελαύνει προς της βουλή.
Κάνοντας το Λεβέντη να μοιάζει με γατάκι.
Εκμεταλλευόμενος την απελπισία των ανθρώπων, σκέφτηκε να αποστραγγίσει και την τελευταία ικμάδα του ορθού πολιτικού λόγου.
Τα χειρότερα είναι μπροστά μας.

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα Αρκαδίας Δύο (2) χρόνια λειτουργίας - Γενέθλια εκδήλωση

Antonia Kordopati προς Dara Arcadias


Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα Αρκαδίας
Δύο (2) χρόνια λειτουργίας
Γενέθλια εκδήλωση

Δύο χρόνια,1200 και πλέον επισκέπτες, πλείστες αναφορές και θετικά σχόλια για την ξεχωριστή έκθεση, τις υποδομές και τις δράσεις του και πολλά άλλα ακόμη συγκροτούν το πορτρέτο του Μουσείου Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα Αρκαδίας, που στις 14 Αυγούστου 2016 γιορτάζει τα δεύτερα γενέθλιά του.
Η γενέθλια εκδήλωση για τα 2 χρόνια λειτουργίας του Μ.Λ.Π.Δ.Α θα πραγματοποιηθεί στον ισόγειο χώρο του, την Κυριακή 14 Αυγούστου στις 20:00μ.μ.
Θα παρουσιαστούν οι σημαντικότερες στιγμές και δράσεις από την ίδρυση του, μέσα στα δύο τελευταία χρόνια και θα ακολουθήσει μικρή γιορτή με παραδοσιακά γλυκίσματα & κεράσματα.
Τα γενέθλια του Μουσείου θα εορταστούν με προβεβλημένη ενότητα την αφιερωματική αίθουσα του τοπικού μας καλλιτέχνη Ιωάννη Μπακόπουλου, ο οποίος κληροδότησε στους Δαραίους την ξυλόγλυπτη συλλογή του και σήμερα αποτελεί την Μόνιμη Έκθεση του Μουσείου.
Το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό για επίσκεψη και ξενάγηση έως αργά το βράδυ με ελεύθερη είσοδο.
Σας περιμένουμε.


Για το Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα Αρκαδίας
Αντωνία Κορδοπάτη
Φιλόλογος
Επιστημονικά Υπεύθυνη Μ.Λ.Π.Δ.Α
E-mail: museum.folkculture.dara@gmail.com
https://www.facebook.com/museum.folkculture.dara